kolmapäev, 13. juuli 2016

Väike põige Vilsandile

Oli õnn viibida reedest laupäevani kallil sugulasel külas paradiisisaarel. Tõesti tekkis terrassil istudes, jalad lauale sirutatud, veini limpsides ja merd vaadates -kuulates tunne, et viibid mõnel lõunamere saarel. Eks asukoht mängis oma rolli, nimelt otse majaka kõrval või all või kuidas võtta. Tomi elamine on endine trafode hoone, mida ta 7 aastat rekonstrueeris. Nimelt on kõik majaka ümbruse ehitised muinsuskaitse all, isegi nõuka-aegsed 60-ndatel ehitatud tehnilised hooned ja ka kuurid jms. Sees tee mis tahad, aga väljast pidi enamvähem autentne jääma. Pehmelt öeldes sitast tehti päris maitsev sepik!
Saarele hulkuma ei jõudnudki ja ei tulnud isegi meelde, sest mere ääres oli hulkumist küll ja veel, või siis lihtsalt istud kuskile kivile, naudid super ilma (mis iseenesest on täiesti tavaline, sest Vilsandi pidavat Eesti kõige päikesepaistelisem koht olema) ja imelist vaadet  linnusaartele, kuhu inimese jalg astuda ei tohi. Meist asusid nad ainult paarisaja meetri kaugusel ning tänu sellele mängis nautlemise taustaks kajakate, tiirude, igasuguste pääsukeseliste ja ma ei tea kelle veel  "kisa" ning mere kohin ja laine loksumine. Äkki järgmisel aastal õnnestub ka saare teiste kaunite kohtade ja muu loodusega põhjalikumalt tutvust teha, mine tea!


Algus - Papissaare sadam
kapten
Järjest lähemale eesmärgile
 

Ma igaks juhuks vaatetorni päris otsa ei roninud, tundus niigi kõrge
 

Kui vahepeal maasikasöömise peatuse tegime, nägin selliseid nelke ..
 


... ja sellist ööviiulit
Ei ole enam kaugel
Tomi maja nüüd, vaade mere poolt, (pilt on natuke aegunud)  lisandunud on terrass

... ja enne

täna



kunagi ammu
 Nüüd väike pildimaterjal rannast, kus paljandub Alam-Siluri geoloogiline pealiskord kunagise troopilise mere korallriffidega nn. kaljurand





















 









Natuke tuletorni, mis ehitati 1809 aastal ja viimati remonditi 1957 aastal. Kuna saarel on kohati tugevat raha lõhna tunda, siis külastavad ka peaministrid aeg-ajalt teda ja kõik on andnud lubaduse, et tuletorn saab remonditud. Ootan huviga!



vaade vundamendi karniisilt
 

tema kasvas majaka seina praos
 

Päikeseloojang terrassilt:


Tagasi külma ja märga:
Kui Saaremaale jõudsime, hakkas peagi sadama. Kaks täiesti eri maailma.
Ikka Muhusse ka, mõned käki elanikud:
Silene uniflora Weiskehichen
 


Betula nana „Glengarry“
Kõike muud kui Papaver miyabeanum


Calceolaria 'JOHN INNES'
 


P.s - mulle ei meeldi fotokaga jännata, sellepärast pole ka erilisi pilte, kuigi võiks. Ei tule kohe meelde, et vot nüüd oleks võinud pilti ju ka teha.

2 kommentaari:

  1. On ju pildid, piisavalt, et teha vaid vau :)

    VastaKustuta
  2. Missugused ideaalsed õnaruste ja lohkudega kivid kivirike ja mägisibulate istutamiseks...
    Jaa, Vilsandil olles seisatub aeg.:)

    VastaKustuta