teisipäev, 2. juuli 2013

Kaks nädalat.

Kaks nädalat hinnalisest puhkusest on  tänaseks läbi. Ilmad olid super. Sai natuke istutatud, kaevatud, rohitud, trimmerdatud, muru niidetud, pooltühjade kummidega vana vene rattaga 4 km kaugusel poes käidud nii, et jalad pärast tükk aega värisesid, praetud lesta ja haugi ning tilliga keedetud ahvenat nauditud - no mida sa hing veel igatsed!
Nägin, kuidas linavästriku vanamees naislinavästrikku võrgutas, tehes talle tedremängu. Kuidas vähemalt meetrine nastik konnapoega meie õues taga ajas. Konnad (rohukonnad, kärnkonni on seal palju) on ühed viimase aja loomad Muhus, ka toonekurgi pole seal olnud. Nahkhiirega (muhulased ütlevad nahklapp) õnnestus ühes toas öö veeta ja ta vihaseks ajada nii, et teine urisema hakkas.
Istutasin oma seemnest kasvatatud miniatuursed taimekesed ka lõpuks maha, vähe neid tärkas, aga mis sa teed ära:
üks elulõng Korean Beauty (väike nagu ma ei tea mis asi), villast sõrmkübaralille on päris mitu, aedruuti on ka 3 tükki ja hiina inkarvilleat tärkas ainult üks.
Mõned sibulad ja juurikad Aiamaailmast, mis ootasid oma aega juba aprilli algusest, sai ka maha susatud:
Hiina kullerkupp Golden Queen (väga kahtlane, kas läheb kasvama), päevaliiliad Double River Whu ja  Black Prince (üks oli kehva juurega, kumb, ei teagi täna enam), tiigerliilia Leightlinii (ilusa pungaga), liilia idahübriid Siberia (ilus pung), valgeõieline pojeng Sarah Bernardt (mitme ilusa pungaga juurikas, kuid pakil oli roosa õiega pilt).
Minu orhidee cypripedium Ulla Silkens väänab praegu väga kahtlast värvi õit:
Siin mõned isehakanud ja metsikud, kirju liiliate hulgas oli ka üks valge, mis lööb välja üle aasta. Ämbris on trimmerdamise eest päästetud:





Koduvalvur hoolitses minu kodulillede eest ka päris hästi, üks vist läheb välja, aga nii mõnigi näitab õievart (phaledest ma üldse ei räägigi, ise veel õitsevad, aga uued varred juba jälle tulekul)
Tellisin mingil ajal Inglismaalt kevadlille sibulaid. Tellimusest pole mingit jälge peale arvelt raha võtmise. Isegi seda ma ei tea enam, mida tellisin (nartsissid olid kindlasti, aga mis veel?)

3 kommentaari:

  1. Sul trimmerdatakse seal minu unistuste martagone ju! Tartu aias sain ühe kunagi kasvama ka, aga aia kolimisel ma teda kaasa ei saanud.

    Metsik ja ilus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Avastasime, et naaber oli tema maale ehk võpsikusse levinud kolmele taimele pannud märgid juurde (avastas need ilmselt karuputke tõrjudes).Naljakas, aga seda lille ei ole meie küla üheski teises aias.

      Kustuta