teisipäev, 4. märts 2014

Kõik on sassis

Sassis on omadega üks lind, kes viimasel ajal  hommikuti kella 4 ja 5 vahel sellist vilet laseb, et võtab une ära. Ja seda Mustamäel.
Sassis olen mina ise, kes ma sel aastal ei suutnud vastu panna ja külvasin seemned rohkem kui kuu aega varem kui eelmisel aastal. Ohtralt erinevaid päevakübaraid, kollast lõokannust, kirjulehelist päikesesilma, kuldkollast kurekella, proovin veel eelmise aasta seemnejäägist santoliini, mis millegipärast üldse üles ei tulnud. Külmutuses ootavad minupoolset tegutsemist mõned juurikad: kaelus-käpp ingver, topeltõiega piibeleht, harunenud orasliilia ja Scoliopus hallii (temal vaesekesel vist eestikeelset nime polegi). Eks näis, kas peavad meie tingimustes vastu. Aiasõbrast loodan saada kurereha Catherine Deneuve ja 3 floksi (Chattahoochee, Picasso, Dresden China) ning Aiamaailmast pojengi Coral Charm.
Teksti alustamisest on tänaseks nädal möödas ja kõik seemned on tärganud! Juurikad istutatud, pimedas olnud pungakesed ilusasti rohelised ja isegi cm jagu kasvanud. Ma ei kujuta hästi ette, mis edasi saab. 
Praegused õitsejad:
Ornitocephalus
Karvane lontu
Ja jälle pisi-pisi lepanthes


2 kommentaari: