neljapäev, 4. mai 2017

Väike puhkus.

Võtsin 3 puhkuse päeva välja ja käisin Muhus. Millegipärast on seal iga ilmaga hea olla, eriti veel siis, kui on loota, et järgmisel päeval läheb ilm paremaks. 26-ndal startisime vihmaga, sinna jõudes oli juba täitsa OK.
Hellamaa kandis:
Neljapäeval oli lausa 13° sooja ja eriliselt mõnus, rahulikult kahvliga cm haaval orhideesid oma songermaalt otsides, õnnestus päris mitu isegi üles leida. Pungad olid küll mõnel mädanenud, kuid juured tundusid täitsa korralikud. Näited:
Nimedest pole hetkel aimugi.
Pool reedet oli ka ilus, kuid siis ... rahe ja õhtuks vaevane 3°:
Öö jooksul sulas see lumi ära, kuid tõusis eriliselt tugev ja külm tuul ning laupäeva enne lõunat hakkas möllama. Rõve, rõve! Pühapäev oli vist enam-vähem, kuid külma tuulega, aeg-ajalt krõbistas pilvest jääd ja siis paistis jälle päike. Esmaspäevast pole mõtet rääkidagi, sest ilm oli selline nagu peabki olema ja ülased hakkasid õitsema.
Esimest korda nägin teda õitsemas, "Beth Evans".Huvitav, kust ma ta küll sain?
 

Arabis cyprium
Nii tahaks näha tema õiekest, nime täpselt ei teagi kuna sildid läksid istutades sassi. Hilja sügisel Kristiinest tõin 3 erinevat ma arvan.



Draba aizoides


Siit tuleb midagi erilist
Minu mägisibulad ja mõned muud veel olid talvega üles kerkinud, kas külmakerge või mis?
Tubased külvid on on sel aastal väga nigelad ja väga paljud üldse ei idanenudki. Sama jutt kehtib jaanuari õue külvide kohta.







2 kommentaari:

  1. Jaanuariste õuekülvide kohta ära küll veel otsuseid tee :)

    VastaKustuta
  2. külmakergitus võib täitsa vabalt olla, mul liiva peal olid mõned kivid nihkunud. Mullasemas aiaosas oli kohati päris palju sellist nähtust.

    Sa sattusid ilmselt tõesti ropu ilmaoludega nädalavahetuse peale.

    VastaKustuta