esmaspäev, 10. juuli 2017

Ei midagi olulist.

Mingi osa puhkusest on tänaseks siis läbi, nädal enne jaani algas ja nädal pärast lõppes. Teadagi kus ma olin ja mida tegin. Esimesel ja teisel päeval niitsin nagu loom, aga ilus sai. Varakevadisest sigade soga sees pööramisest oli palju kasu ning täna polegi pilt enam väga hull, kõndides ja niites on tunda, aga silmaga näha mitte. Edaspidi rahulikult rohisin, ...... rohisin, istutasin ümber ja nautisin lihtsalt keskkonda. Vihmaga on ka nii, kas teda ei ole üldse või on jälle liiga palju, nii ka Muhus. Mulle täitsa meeldivad sellised ilmad nagu meil on, võibolla tuuleke võiks soojem ja nõrgem olla. Kõik kasvab ja on ilusasti roheline. Vihm ajab meie viinamäe teod liikvele ning kemmergusse minnes peab vääga ettevaatlik olema, et neile haiget ei teeks.
Minu käkike, mida väga armastavad erinevad sipelgad ning mis täna näeb välja nagu nodi täis mutimulla hunnik, on pisut tihedaks muutunud. Paljud taimed on kadunud (tänu ka sipelgatele), paljud natuke liiga suureks kasvanud. Mõned osutusid lühiealisteks (õnneks), kuid jätsid endast maha suurel hulgal isekülvi (kahjuks). Üks selline tegelane on/oli  Veronica schmidtiana nana, no andis teda ikka  nokkida vaatamata sellele, et mulle see tegevus väga meeldib. Calceolaria on ka kadunud, kuid tema isekülv teeb rõõmu. Ei osutunud küll tellitud taime seemneteks, kuid asja ajab ära. Plant World Seeds´iga peab ettevaatlik olema ja õppust ükskord võtma.
Valge pulber on sipelgate mürk
Papaver miyabeanumi tellisin uuesti, kuid vist on jälle mingi mooniseemne segu.

Eelmise aasta "miyabeanum" andis ka rohket isekülvi, jätsin värviks mõned alles, eks näis, mis sealt tuleb - kasvult on küll valik rikkalik. Minu eelmisel aastal istutet mägisibulatest üks on välja läinud, teised hakkavad järjest õitsema. (tänaseks ilmselt juba õitsevad). Tore!
 

Taaral on poeg!
Orostachys spinosus minima
Phemeranthus teretifolius
Paronychia kapela ssp serpyllifolia. Küll võib üks väike nirakas  2 aastaga väga suureks kasvada
 Eelmisel aastal seemnest kasvatud nelgis oli tegelikult 3 erinevat. Üks madalama kasvu ja väiksema õiega varasema õitsemisega ning kaks suurema õiega kõrgemat. Kõik ilusasti ühes pundis ning lõhnavad eriliselt tugevalt.

Minu luudpõõsas, esimene õitsemine.


Üks pojeng, punga punnitas väga pikalt, kuid normaalse värviga õitses ainult nädalakese.
Meie eelajalooline kibuvits, suurus ca 6 m², kõikvõimalike kõvakooreliste lemmik.
Enne äraminekut oleks pidanud muidugi jälle niitma, kuid õnneks sadas vihma.

1 kommentaar:

  1. Kaugelt aedlemine on üsna keeruline ilmselt, samas ei lase üle töötada ja liiga ahneks minna :) Ilus. Calceolaria on 2 aastane ja selle külve peab väga hoolega passima kui ei taha lõplikult lahti saada.

    VastaKustuta